Egy pár éve egyetemistaként felkerülve a fővárosba, az élet rákényszerített arra, hogy megtanuljak főzni. Akkor még a kényszer volt a motiváció, ma már egész más lelkülettel vágok bele egy-egy főzésbe.
Most a legelső elkészített ételem receptjét osztom meg, amelyet szerintem bárki, bármikor eltud készíteni. Jó főzést!
A recept pedig:

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
500 g zöldborsó
500 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
  1. A habaráshoz: (ez azt jelenti, hogy összekeverjük a lisztet, és a tejet, és óvatosan beleöntjük a forró főzelékhez, amikor még a tűzön van. Ezáltal lesz sűrűbb az állaga.)
  2. 5 teáskanál liszt
  3. 120 ml tej
  4. Elkészítés:
  5. Étolajat felhevítjük egy lábasba, majd a borsót beleöntjük, és pár másodpercig, percig hagyjuk pirítani. Ezután felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a cukrot, sót, leveskockát. Ezt addig hagyjuk, amíg a borsó meg nem puhul. Amíg ez megtörténik, elkészítem a habarást, és amikor úgy érezzük elég puha a borsó, hozzáöntöm óvatosan, amíg elég sűrű nem lesz.
    Nagyon egyszerű, nagyon gyors 🙂


Adatvédelmi szabályzat